BASIC RULES FOR EVERYDAY HYGIENE by GROHE

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΥΓΙΕΙΝΗ από την GROHE

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΥΓΙΕΙΝΗ

Οι βασικές πρακτικές υγιεινής βοηθούν στο να γίνει πιο ευχάριστη η καθημερινή συνύπαρξη—είτε είναι η υγιεινή των χεριών, η εθιμοτυπία για το βήχα και το φτάρνισμα ή την εθιμοτυπία στην τουαλέτα. Ειδικότερα, το μικρό ακόμα σημαντικές λεπτότητες των συνηθειών υγιεινής μπορεί να αποτρέψει τη μετάδοση παθογόνων όπως βακτήρια, ιοί ή μύκητες από το ένα άτομο στο άλλο. Συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές για τις καθημερινές πρακτικές υγιεινής για εσάς.

ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΑΚΤΙΚΑ

Τα χέρια μας συναντούν αμέτρητα αντικείμενα σε καθημερινή βάση, όπως χερούλια θυρών και κουπαστές στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ωστόσο, είναι πιθανό ότι άτομα με κρυολόγημα ή άλλη ασθένεια θα μπορούσαν να είχαν αγγίξει αυτά τα αντικείμενα εκ των προτέρων. Αυτό καθιστά ακόμη πιο σημαντικό ότι εμείς κόψτε αυτές τις πιθανές οδούς μετάδοσης πλένοντας τακτικά και σχολαστικά τα χέρια μας για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Το πλύσιμο των χεριών είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της καθημερινής υγιεινής—τόσο για εμάς όσο και για τους γύρω μας.

ο NHS εξηγεί ότι τα μικρόβια μπορούν εύκολα να μεταδοθούν σε αντικείμενα και άλλους ανθρώπους μέσω των χεριών μας. Ωστόσο, πλένοντας σωστά τα χέρια σας αφαιρεί βρωμιά, ιούς και βακτήρια, τα οποία βοηθά στην πρόληψη ασθένειες όπως η γρίπη ή η τροφική δηλητηρίαση από τη μετάδοση σε άλλους.

Επομένως, το NHS συνιστά να πλένετε πάντα τα χέρια σας:

  • όταν πας σπίτι
  • μετά τη χρήση της τουαλέτας ή την αλλαγή πάνας
  • μετά το φύσημα της μύτης, το φτέρνισμα ή το βήχα
  • αφού αγγίξετε ζώα, συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων, και αφού καθαρίσετε τα κλουβιά τους
  • πριν και μετά το χειρισμό ωμής τροφής
  • πριν φάτε ή χειρίζεστε φαγητό
  • πριν και μετά τη θεραπεία κοπής ή πληγής

Συμβουλή GROHE : Βρύσες ελεγχόμενες από αισθητήρα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα. Αυτά σας επιτρέπουν να πλένετε τα χέρια σας χωρίς να χρειάζεται να αγγίζετε τη βρύση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να βελτιώσετε το επίπεδο υγιεινής σας τουαλέτα.

Σημείωση: Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε σαπούνι και νερό ενώ βρίσκεστε έξω, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τζελ απολύμανσης χεριών. Αν και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το πλύσιμο των χεριών, μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη βασική υγιεινή.

ΤΗΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΘΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΗΧΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΤΕΡΝΤΙΣΜΟΥ

Εάν δεν είστε καλά, είναι ζωτικής σημασίας να μην μεταδώσετε βακτήρια ή ιούς. Ωστε να αποτρέψτε τη μετάδοση σε άλλους μέσω μόλυνσης από σταγονίδια , το NHS συνιστά να τηρείτε τους ακόλουθους κανόνες όταν βήχετε και φταρνίζεστε:

  • Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με χαρτομάντιλο ή με το μανίκι σας (όχι τα χέρια σας)
  • Πετάξτε αμέσως τα χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα σε έναν κάδο
  • Πλύνετε τα χέρια σας μετά

ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΣΟΥ

Ένας άλλος σημαντικός κανόνας υγιεινής είναι να κρατάτε απόσταση από άλλους ανθρώπους όταν εσείς ή κάποιος άλλος είναι άρρωστος. Εάν ζείτε με ή φροντίζετε ένα άρρωστο άτομο, το NHS συνιστά να προσπαθείτε να κρατάτε 2 μέτρα μακριά ο ένας από τον άλλο, να πλένετε τακτικά τα χέρια σας για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα και να τηρείτε την εθιμοτυπία για το βήχα και το φτάρνισμα που περιγράφεται παραπάνω.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε εάν είστε άρρωστοι είναι να αποφύγετε να βγείτε έξω και να ξεκουραστείτε στο σπίτι μέχρι να νιώσετε καλύτερα και να μην είστε πλέον μεταδοτικοί.

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ

Είτε πρόκειται για μαγείρεμα, καθαρισμό, πλύσιμο ρούχων ή φροντίδα των κατοικίδιων σας, υπάρχουν επίσης μερικά κανόνες οικιακής υγιεινής που θα πρέπει να τηρηθεί. Μεταξύ άλλων μέτρων, το NHS συνιστά να:

  • επικεντρώστε τις προσπάθειές σας καθαρισμού σε εστίες μικροβίων (π.χ. κουζίνα και τουαλέτα) και καθαρίστε τα τακτικά μετά τη χρήση
  • καθαρίζετε συχνά τα μπάνια και τους νεροχύτες και χρησιμοποιείτε απολυμαντικό εάν έχουν χρησιμοποιηθεί από κάποιον που είναι άρρωστος
  • χρησιμοποιήστε πανιά μιας χρήσης ή χαρτοπετσέτες όταν είναι δυνατόν και πλύνετε τα επαναχρησιμοποιήσιμα πανιά στους 60˚c (140˚F) ή απολυμάνετε τα μετά από κάθε χρήση
  • βεβαιωθείτε ότι οι επιφάνειες είναι καθαρές πριν από την προετοιμασία του φαγητού και καθαρίστε τις ξανά αμέσως μετά τη χρήση
  • χρησιμοποιήστε ξεχωριστές σανίδες κοπής για άψητα τρόφιμα (π.χ. ωμό κρέας) και τρόφιμα που δεν χρειάζονται μαγείρεμα
  • πλύνετε και στεγνώστε τα χέρια σας μετά το χειρισμό τροφίμων, όπως ωμό κρέας
  • πλύνετε τα χέρια σας αφού αγγίξετε ζώα, την τροφή τους, παιχνίδια, κλουβιά ή δίσκους απορριμμάτων

Επιστροφή στο ιστολόγιο